-Sgt Guy E Blakely (Ed) Geboren 10/26/1917 - Overleden 08/02/1964


Sgt Guy E BlakelySgt Guy Edward Blakely werd geboren in Kansas en woonde te Wakeeney in de staat Kansas tot zijn toetreding in het leger. Hij studeerde af op Wakeeney High School in de klas 1937. Guy ging bij de Luchtmacht op 1 april 1942 in Fort Riley, Kansas. Ik doe nog research waar en wanneer hij zijn eerste training had. Sgt Guy Blakely werd toegevoegd aan de Thieme crew in het prille begin van de doorgedreven crew training.Ed and brother and sisters

Op de foto rechts achteraan Ed, zijn broer Beverly, zusters Norma, Dorothea, Pat en neef Douglas genomen in de tuin van de ouderlijke woning in 1950. Zijn broer John ontbreekt op de foto.

Guy trouwde met zijn meisje Betty, op 1 April,1943 in Lincoln, Nebraska, in het prille begin van de training. Zij hadden vier kinderen, 3 jongens en 1 meisje (Twee van de jongens zijn overleden). Guy was assistent radio-operator aan boord van de B-24 en volgde de opleiding van boordschutter.
Het was tijdens deze overtocht naar het Europese strijdperk dat het noodlot toesloeg. Sgt Guy Blakely wasSgt Guy Blakely ook aan boord van de B-24 "Betty Ann" die door het zeer slechte weer boven Marokko onbestuurbaar werd door ijsafzetting. De ganse Thieme crew Ed fishing in 1940.en nog 3 passagiers moesten het vliegtuig verlaten. Guy was zwaar gewond (brak zijn enkels). Hij bracht de nacht in de woestijn door en werd uiteindelijk meegenomen naar een ziekenhuis in Caïro.
Sgt Guy Blakely werd later overgebracht naar een ziekenhuis in Pawling, New York, waar hij herstelde van zijn verwondingen. Nadat Guy terug kwam naar de Verenigde Staten, werd hij gestationeerd in de staat Washington en vloog vliegtuigen naar het "graveyard", dit was waar de terugkerende B-24's wachten om gesloopt te worden,voor de rest van zijn diensttijd. Na het einde van zijn diensttijd Guy Edward Blakelyvloog hij een tijdje met een sproeivliegtuig boven de akkers van de staat Washington.
Later werd hij filmoperator in de plaatselijke bioscoop van Pasco, WA een functie die hij uitoefende tot aan zijn plotselinge dood.
Hij overleed op 2 augustus 1964 aan een hartaanval en werd begraven op het Desert Lawn Memorial Park Benton County, WA. Later werden zijn zonen Ricky (10/04/1952-10/16/2002) en Ronald Blakely (10/07/1947-02/04/1991) naast Ed begraven. Zijn vrouw Betty overleed in
2009.
Guy E Blakely in the fiftiesSgt Guy E. Blakely wordt nog steeds herinnerd in de familie als een joviaal en moedig man.
Zijn zuster Patricia shreef mij de volgende woorden:
"The picture you sent is a wonderful likeness of him and it reflects his wonderful smile and disposition."
"I very much appreciate what you are doing to honor these servicemen.
My brother was a very special person to all of us."

Sincerely yours,

Patricia B. Beeby


Hier enkele foto's van Sgt Guy Blakely gedurende zijn diensttijd bij de USAF in WWII.

Op de eerste 2 foto's staat naast Guy Blakely een jeugdvriend, B-25 piloot LT Arthur G. Chalk die werd vermist in Burma op 09 February, 1946. Zijn naam word vermeld op de Tablets of the Missing van het Manila American Cemetery in Manila, Philippines.

Sgt Guy BlakelySgt Guy BlakelySgt Guy E. BlakelySgt Guy Edward BlakelySgt Guy E. Blakely

Ed op zijn trouwdag April 1, 1943 met zijn moeder en zijn vrouw Betty.

Ed and Betty on their wedding dayWedding day April 1, 1943Guy Blakely and his motherEd and Betty 1943.

Het verhaal stopt hier en ik hoop in de nabije toekomst meer informatie te vinden over zijn legerdienst en zijn leven na de oorlog.

Mijn speciale dank gaat uit naar zijn zus en nicht, Patricia en Leslie voor de foto's en informatie die ze mij stuurden over hun geliefde broer en oom, Guy E Blakely.